Home » Featured » Bolovanje u toku rada na određeno

Bolovanje u toku rada na određeno

Woman working at computerPitanje od Ivane: Radim po ugovoru na svaka 3 mjeseca,već godinu i po dana. Zanimaju me moja prava ako bih ostala u drugom stanju. Da li bi moj ugovor mogao da biti prekinut, i kakva su ustvari moja prava, nisam skroz upućena.

Odgovor od pravnice Milice Kadović: Za vrijeme trajanja porodiljskog bolovanja poslodavac ne smije da raskine Ugovor o radu dok ne prođe 365 dana od dana rođenja djeteta. Takođe, porodiljsko bolovanje imate pravo da otvorite 45 dana prije termina predviđenog za porođaj. Ono šo je sporno jeste da se sve ovo ne odnosi i na trudničko bolovanje.

Share This Post

Google1Yahoo

One Response to Bolovanje u toku rada na određeno

  1. Ivana Reply

    May 23, 2013 at 15:57

    Postovani, moje pitanje se odnosi na porodiljsko bolovanje. Naime, obavljam pripravnicki staz u drzavnoj firmi u trajanju od godinu dana i moj ugovor je potpisan do 21. 09. 2013, pri cemu me sleduje i mjesec dana odmora, kao trinaesti mjesec. Elem, umedjuvremenu sam ostala u drugom stanju i moj termin porodjaja je krajem 08. og mjeseca. Posto u mom ugovoru postoji stavka koja se odnosi na produzenje ugovora u slucaju trudnoce, posla sam u pravnu sluzbu svog preduzeca da se informisem. Zanimalo me je otvaranje porodiljskog, ne trudnickog bolovanja i dobila sam odgovor da je bolje da ga ne otvaram, jer moja firma nema para za pripravnicke plate, a kamoli za bolovanje. Sta mislite o ovoj situaciji? Unaprijed hvala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *