Home » Featured » Godišnji odmor nakon porodiljskog?

Godišnji odmor nakon porodiljskog?

vagaPitanje od Ivane:  Interesuje me da li trudnica/porodilja ima pravo da godišnji odmor realizuje nakon bolovanja zbog rehabilitacije koje je uslijedilo odmah nakon prestanka porodiljskog bolovanja? Konkretno, imam problem sa poslodavcem koji me ograničava da odmor realizujem u roku koji su oni odredili, iako se poklapa sa bolovanjem zbog rehabilitacije.

Odgovor od pravnice Milice Kadović: Poštovana, mora Vam dati odmor nakon rehabilitacije, pogotovo ako je uslovljena vremenom, tj. ako morate baš sad biti na rehabilitaciji. Početkom trajanja porodiljskog bolovanja radni odnos miruje, a nakon prestanka porodiljskog bolovanja nastavlja se tamo gdje ste stali i shodno tome primjenjuje Zakon.

 

 

Share This Post

Google1Yahoo

One Response to Godišnji odmor nakon porodiljskog?

  1. nina Reply

    July 8, 2013 at 19:28

    2012 u februaru Sam posla na trudnicko bolovanje, zimski I ljetnjo odmor nijesam koristila, odmore od 2013 nisam koristila.
    22 avgusta mi istice porodiljsko. Odmah ce mi produziti odmorom ALI SAMO OD 2013, ZA. 2012. kazu da mi propada jer ga nisam iskoristila tada.. kako da iskoristim odmor kad Sam na bolovanju? Zar nemam pravo I njega da iskoristim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *