Home » Featured » Majčinstvo žene čini boljim zaposlenima

Majčinstvo žene čini boljim zaposlenima

majkakancelarijaMajčinstvo žene čini boljim radnicama jer izoštrava njihove vještine, pokazala su istrživanja koja nijesu iznenađenje majkama naviklim da rade nekoliko stvari odjednom istovremeno čuvajući djecu.

Istraživanje je sproveo Microsoft na uzorku od dvije hiljade žena i 500 poslodavaca koji su ocjenjivali radne sposobnosti zaposlenih nakon što su postale majke.

Istraživanjem se implicira da postajanje majkom ženu čini boljom zaposlenom.

Gotovo dvije trećine zaposlenih majki (62 odsto) rekle su da su postale bolje u multi-taskingu nakon što su dobile djecu. Gotovo polovina (46 odsto) smatra da su popravile organizaciju vremena, a 27 odsto vjeruje da su postale organizovanije.

Poslodavci (njih 57 odsto) slažu se da su majke bolji timski igrači od žena koje nemaju djecu, a 35 odsto ih smatra da su njihove zaposlene sa novom ulogom postale bolje u obavljaju više zadataka istovremeno. Oko 34 odsto šefova smatra da žene nakon porođaja postaju uviđavnije prema kolegama i klijentima.

Majkama u žongliranju poslom i porodicom uvelike pomaže savremena tehnologija. Više od trećina zaposlenih majki koristi tehnologiju za izvršavanje posla kada ne mogu biti u kancelariji, a upravo im moderna tehnologija “kupuje” čak 60 minuta dnevno u nagomilanom rasporedu.

Izvor: Index.hr

Share This Post

Google1Yahoo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *