Home » Featured » Zaposlenim ženama nude 20 hiljada USD da “zamrznu” materinstvo

Zaposlenim ženama nude 20 hiljada USD da “zamrznu” materinstvo

Portrait of beautiful woman leaned on the bench.

Kompanije Apple i Facebook platiće svim zaposlenim ženama koje to budu prihvatile da zamrznu jajne ćelije, kako bi  mogle da se posvete karijeri i odlože svoje planove u vezi sa materinstvom.

Facebook je nedavno pokrenuo program u kojem će svakoj zaposlenoj dati 20 hiljada USD za zamrzavanje jajnih ćelija, kako ne bi osjećale pritisak zbog otkucavanja biološkog sata, dok će Apple isto učiniti od januara sledeće godine.

Iz kompanije Apple su saopštili da će pokriti sve troškove i za stalno i za privremeno zaposlene žene koje se odluče za ovu varjantu brige o potomstvu koja je izuzetno popularna u Kaliforniji.

Zamrzavanje jajnih ćelija je proces koji omogućava ženama da se podvrgnu vještačkoj oplodnji i nakon što njihova reproduktivna moć počne da opada. Tako mogu nesmetano da se posvete karijeri, a majčinstvo odlože za trenutak kad budu spremne, kažu u ovim kompanijama, prenosi Daily mail.

Facebook i Apple su prve velike firme koje su ponudile ovu mogućnost svojim zaposlenim, što analitičari ne smatraju slučajnošću, jer se ove dvije najveće kompanije u Silikonskoj dolini utkuju za talentovane zaposlene.

Društveni mediji isplaćuju svojim zaposlenima, koji postanu roditelji oko 3,8 hiljada eura jednokratne pomoći koju mogu da potroše kako žele.

Share This Post

Google1Yahoo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *